Blog

Allereerste editie Kunstconcert daverend succes

Afgelopen zondag 16 oktober bracht Harmonie Orkest Brunssum 1907 het allereerste kunstconcert ten gehore in Gemeenschapshuis Concordia. Op het concert, dat mede mogelijk gemaakt werd door de stimuleringsregeling Burgerkracht van gemeente Brunssum, lieten onder andere gedeputeerde Ger Koopmans, burgemeester Luc Winants en wethouder Frank Joosten zich van hun creatieve kant zien.

Op muziek van het bekende werk Pictures at an Exhibition van Modest Moessorgski – met als grote finale De Poort van Kiev – namen de aanwezige bestuurders de kwast en graffitibus ter hand. Dit alles onder professionele begeleiding van kunstenares Esther Ziher-Ginczinger en graffiti-artiest James Jetlag. Ook het jeugdorkest de HOBSTARS bracht een drietal werken ten gehore en maakten kunstwerken bij de diverse workshops.

Na afloop van het concert werd de gemaakte kunst van de dag geveild door veilingmeester Marc Rodenburg met als totale opbrengst ruim 1400 euro. De opbrengst van de veiling oversteeg alle verwachtingen. Ook die van voorzitter Haico Offermans, die zeer tevreden was over het concert. ‘Verenigingen leven op de inzet van vrijwilligers en subsidies. Harmonie Orkest Brunssum (het “HOB” in de volksmond) laat zien dat men met de juiste inzet en drive ook zelf kan zorgen voor inkomsten.’

Het Harmonie Orkest Brunssum 1907 is een vereniging met veel jonge leden. Naast ons groot orkest, heeft de jeugd zich samen gepakt in het opstart- en jeugdorkest de HOBstars. Het opstartorkest bestaat uit de allerjongste leden in de leeftijd vanaf 7 jaar. Zodra de jonge muzikant zijn eerste les op de muziekschool heeft gehad, neemt hij/zij deel aan het opstartorkest. Op deze manier wordt het samenspelen al vroeg in de opleiding meegenomen. De HOBstars zijn samengesteld uit jonge muzikanten en een aantal begeleiders vanuit het groot orkest. Beide orkesten repeteren elke zondagochtend om 9.30 uur in gemeenschapshuis Concordia.

Wil jij een keer meedoen of gewoon komen kijken? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of kom op zondagochtend naar Gemeenschapshuis Concordia aan de Prins Hendriklaan 386 in Brunssum.

Verenigingslokaal Gemeenschapshuis Concordia
Bezoek- en postadres      Prins Hendriklaan 386, 6443 AE Brunssum
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rekeningnummer NL12 RABO 0109 3428 95

KVKnummer                     40186079

 

Lees hier ons Privacy beleid Harmonie Orkest Brunssum 1907